≡ Menu

Ustaz Ebit Liew Hantar Bantuan ke Sabah Guna Pesawat Kargo Sewa Khas

Ustaz Ebit Liew Hantar Bantuan ke Sabah Guna Pesawat Kargo Sewa Khas

DENGAN situasi yang semakin mendesak di Sabah sekarang kerana badaian gelombang ketiga Covid-19, banyak NGO bergandingbahu cuba membantu kerajaan Malaysia semampu yang boleh. Bagi seorang dermawan bernama Ustaz Ebit Liew oleh kerana masalah logistik memungkinkan beliau menyewa khas satu pesawat kargo untuk membawa barangan bantuan seperti ppe, face mask dan sebagainya untuk kegunaan frontliners dan penduduk di Sabah.

Di dalam status yang dimuatnaik di fb nya menyatakan bahawa beliau amat sedih kerana tidak mampu berbuat apa-apa lagi untuk yang di Sabah sedangkan ramai yang memohon bantuan. Lantas beliau tidak mahu berpeluk tubuh sahaja sebaliknya mengambil tindakan pro-aktif dengan seberapa segera yang boleh.

Hakikatnya di dalam situasi sekarang, rakyat Malaysia tanpa mengira agama, bangsa dan politiking seharusnya membantu kerajaan.kita kerana perang ini bukan untuk KKM dan frontliners kita tetapi perang ini juga melibatkan kita semua.

Sakit rakyat Sabah sekarang turut dirasai.kita sebagai rakyat Malaysia kerana kita berlindung dibawah bendera yang sama.
Terima kasih Ustaz Ebit Liew kerana membantu frontliners dan rakyat Sabah. Semoga dipermudahkan segala urusam bantuan ke Sabah.

Ustaz Ebit Liew Hantar Bantuan ke Sabah Guna Pesawat Kargo Sewa Khas Ustaz Ebit Liew Hantar Bantuan ke Sabah Guna Pesawat Kargo Sewa Khas Ustaz Ebit Liew Hantar Bantuan ke Sabah Guna Pesawat Kargo Sewa Khas Ustaz Ebit Liew Hantar Bantuan ke Sabah Guna Pesawat Kargo Sewa Khas
Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Sumber: RedParrot

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  Terkini: Tragedi Gaza & Bukit Golan