≡ Menu

“Kami Stay Di Tempat Kerja Untuk Anda, Anda Stay Di Rumah Untuk Kami”

“Kami Stay Di Tempat Kerja Untuk Anda, Anda Stay Di Rumah Untuk Kami”

Seperti semua sedia maklum, hari ini adalah hari pertam penguatkuasaan perintah kawalan pergerakan yang diummu Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Perintah ini akan berakhir pada 31 Mac 2020.

Tujuan perintah ini dijalankan untuk membendung penularan wabak Covid-19 yang makin membimbangkan di negara ini selepas 2 kematian direkodkan semalam.

Kerajaan menasihatkan kepada semua agar sentiasa berada di rumah selama perintah ini dikuatkuasa dan keluar apabila perlu sahaja. Namun, ada juga agensi, jabatan dan sektor penting yang tetap bertugas.

Seperti 2 gambar di bawah menunjukkan seorang anggota polis trafik dan doktor Shaiful Nizam memegang sekeping kertas yang tertulis “Kami Stay Di Tempat Kerja Untuk Anda, Anda Stay Di Rumah Untuk Kami”.

Besar maknanya 2 gambar ini supaya virus ini dapat dikurangkan jangkitannya dan kita semua dapat hidup kembali seperti biasa.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
“Kami Stay Di Tempat Kerja Untuk Anda, Anda Stay Di Rumah Untuk Kami” “Kami Stay Di Tempat Kerja Untuk Anda, Anda Stay Di Rumah Untuk Kami”

 

Sumber: Dr Shaiful Nizam , Friend Of PDRM via siakapkeli.my 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  KKM Nasihatkan Semua Industri Tangguhkan Operasi, Termasuk Kedai Gunting Rambut