≡ Menu

Anda Boleh Dapatkan Halal Daifuku Dan Bento Di Mart Ini Di Asakusa

Sekiranya terdapat satu tempat yang pengunjung ke Tokyo akan pergi, ia harus Asakusa! Dengan Kuil Senso-ji yang terkenal sebagai kemuncak utama dan jalan-jalan tradisional seperti Nakamise-dori, Asakusa adalah tempat yang bagus untuk menenggelamkan budaya Jepun.

 

 

Anda Boleh Dapatkan Halal Daifuku Dan Bento Di Mart Ini Di Asakusa

Nah, jika anda merancang perjalanan ke Asakusa tidak lama lagi, kami ada berita gembira! Pasar raya baru yang dipanggil Rogers Mart di jalan membeli-belah Shin-Nakamise menjual krim daifuku halal dan halal bento. Tambahan, hanya 4 minit berjalan kaki dari pintu Kaminarimon popular di Asakusa, menjadikannya benar-benar mudah diakses.

 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Untuk yang tidak kenal, daifuku adalah seperti mochi (kek beras Jepun) dengan inti manis dan kacang merah. Item tertentu ini disahkan halal oleh Standard Halal Jepun dan yang sama telah dijual di bandar-bandar Jepun lain seperti Osaka, tetapi ini adalah salah satu daripada beberapa tempat untuk dijual di Tokyo.

Anda Boleh Dapatkan Halal Daifuku Dan Bento Di Mart Ini Di Asakusa

 

Bahagian yang terbaik adalah, terdapat rasa yang berbeza untuk memenuhi citarasa anda – dari teh hijau ke mangga, strawberi dan cafe au lait. Krim di dalam daifuku meningkatkan rasa, menjadikannya makanan ringan yang popular apabila anda berjalan di sekitar Asakusa. Satu paket daifuku berharga JPY128.

 

Anda Boleh Dapatkan Halal Daifuku Dan Bento Di Mart Ini Di Asakusa

Bahagian terbaik mengenai Rogers Mart di Asakusa adalah bahawa mereka mempunyai bahagian sejuk yang dibekalkan khusus untuk makanan halal. Selain halal daifuku, anda juga boleh mendapatkan halal bento dengan harga hanya JPY598. Beberapa pilihan bento termasuk kari dan nasi omelet. Dengan harga yang berpatutan, ia sesuai untuk hari-hari ketika anda berada dalam jadual yang padat.

BACA:  Kini Anda Boleh Mendapati Makanan Dari Negara Mesir Di Jepun

 

Oleh itu, bookmark artikel ini dan apabila anda berada di Asakusa, pergi ke Rogers Mart untuk makan dan pencuci mulut yang cepat.

 

Alamat: 1-22-2 Asakusa, Taito-ku, Tokyo 111-0032

Waktu operasi: 10 pagi – 9.30 malam

Hubungi No: +81 3-5811-1736

Laman Web (Bahasa Jepun)

 

Sumber: Have Halal Will Travel

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel