≡ Menu

2 Restoran Halal Yang Wajib Anda Singgah Jika Anda Di Osaka

  1. Ganko Osaka Houzenji

Bercuti ke Osaka, Jepun pastinya menyeronokkan. Tambahan pula terdapat pelbagai makanan tradisional Jepun yang boleh anda nikmati tanpa ragu kerana hidangannya adalah halal. Ganko Osaka Houzenji menyediakan hidangan makanan tradisional masyarakat Jepun (washoku) dan disahkan halal oleh Majlis Halal Kyoto.

 

2-Restoran-Yang-Wajib-Anda-Singgah-Jika-Anda-Di-Osaka.jpg

 

Restoran ini terletak di kawasan Namba, mempunyai suasana makan tradisional yang begitu selesa, sushi bar dengan barisan sushi yang menarik. Pelayan restoran ini turut mengenakan kimono yang begitu cantik sekali. Menu halal yang terdapat di sini terdiri dari tiga set bento yang sememangnya menyelerakan, namun anda perlu membuat tempahan 3 hari lebih awal bagi memastikan ia tersedia.

 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
2-Restoran-Yang-Wajib-Anda-Singgah-Jika-Anda-Di-Osaka.jpg

 

Restoran ini pada hakikatnya turut menyediakan makanan bukan halal, namun bagi penyediaan makanan halal untuk Muslim, dapur khas untuk makanan halal disediakan secara berasingan lengkap dengan peralatan, perkakasan dan juga pengangkutan.

 

Alamat: 1-2-2, Namba, Tyu-ouku Osaka-shi, Osaka

 

  1. Ali’s Kitchen

Bagi peminat masakan Asia Selatan, India dan juga Pakistan, anda boleh menjamu selera di Ali’s Kitchen. Ia diusahakan oleh usahawan Pakistan yang bernama Ali, seorang yang begitu mesra pelanggan dan juga menawan. Restoran ini menyajikan hidangan Arab dan Pakistan seperti roti naan, nasi beriyani, kari dan juga banyak lagi. Ia menggunakan rempah ratus tradisional yang sebenar.

 

2-Restoran-Yang-Wajib-Anda-Singgah-Jika-Anda-Di-Osaka.jpg

 

Restoran ini terletak hanya 5 minit dari stesen Shinsaibashi, selain menyajikan lebih dari 25 hidangan Arab, ia turut menyediakan hidangan bento yang menyelerakan. Bagi seorang vegetarian, anda boleh mendapatkan lebih 30 hidangan vegetarian di sini.

BACA:  Peminat Ayam Boleh Cuba Hidangan Halal Di Restoran Tsuki no Odori

 

2-Restoran-Yang-Wajib-Anda-Singgah-Jika-Anda-Di-Osaka.jpg

 

Restorasi ini mempunyai dekorasi hiasan Arab yang kelihatan begitu vintaj serta memiliki sentuhan tambahan yang begitu bagus.

 

Alamat: 4 Chome-13-2 Owada, Nishiyodogawa-ku, Osaka-shi, Osaka-fu 555-0032

 

Sumber: HaveHalalWillTravel.com

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel