≡ Menu

Restoran “Bill Kill” Di Tokyo Mempunyai Menu Mesra Muslim Baru

Pernah bermimpi menjadi tuan seni mempertahankan diri Jepun? Kemudian anda tidak akan menjadi orang asing untuk “jumpsuit” kuning ikonik pertama yang dipakai oleh Bruce Lee (dan kemudian Uma Thurman) dalam “Kill Bill”!

Tetapi walaupun “jumpsuits” kuning tidak sesuai dengan anda (pun bermaksud), anda masih boleh menyalurkan artis ketenteraan dalaman anda apabila anda menjamu selera di Gonpachi di daerah Nishiazabu, Tokyo – restoran yang mengilhami set yang tidak dapat dilupakan dalam adegan pertempuran dalam “Bill Kill Quentin Tarantino”!

 

Restoran Bill Kill Di Tokyo Mempunyai Menu Mesra Muslim Baru

 

Restoran Bill Kill Di Tokyo Mempunyai Menu Mesra Muslim Baru
Kambing Aqiqah Murah Indonesia

 

Paling penting, mereka baru-baru ini melancarkan menu mesra-Muslim yang pasti menjadi seperti pahlawan yang melanda para pelancong Islam di mana-mana.

Oleh itu, bukan sahaja anda dapat menjamu selera dalam gaya dalaman Edo asli di Gonpachi, anda juga boleh merawat diri anda dengan beberapa makanan halal asli Jepun di sini juga!

Nikmati kegemaran klasik Jepun mewah seperti ebi shinjyo (udang goreng), sumiyaki (daging lembu panggang dan ayam), dan tempura dalam persekitaran desa Gonpachi hanya ¥ 6,500.

 

Restoran Bill Kill Di Tokyo Mempunyai Menu Mesra Muslim Baru

 

Dari “dumpling” udang goreng dengan sos cili yuzu untuk daging kuroge sirloin untuk kepiting salji pedas, cumi-cumi soba dan tempura, yang boleh mengatakan tidak kepada semua yang membosankan, kebaikan bibir?

Seolah-olah itu tidak mencukupi, bantu diri anda dengan kuzumochi dan aiskrim vanila Gonpachi dengan sirup kinako dan gula hitam – kerana selalu ada ruang untuk pencuci mulut (tentu saja!)

* lihat menu yang penuh mesra Muslim Gonpachi pada akhir artikel ini.

 

Restoran Bill Kill Di Tokyo Mempunyai Menu Mesra Muslim Baru

 

Percayalah, sangat tidak dapat dinafikan, anda akan melicinkan piring itu bersih dan meminta hidangan kedua sebelum anda tahu apa yang memukau anda dengan makanan yang lazat.

Penafian: Walaupun daging dan bahan yang digunakan untuk menu mesra Muslim di Gonpachi adalah halal, alkohol dihidangkan di restoran, jadi makan mengikut kebijaksanaan anda sendiri.

 

Restoran Bill Kill Di Tokyo Mempunyai Menu Mesra Muslim Baru

 

Perkara-perkara baik datang kepada mereka yang menunggu: ingatlah untuk meletakkan pesanan anda untuk menu mesra Muslim 3 hari lebih awal. Gonpachi juga menggunakan pekerja atau kakitangan Muslim yang mereka bekerjasama untuk menyediakan menu mesra Muslim.

Mereka juga bersusah payah untuk menyediakan alat makan pakai buang dan penyepit kayu hanya untuk anda dan pesta makan anda. Tanda teratas untuk pemikiran sedemikian.

 

Restoran Bill Kill Di Tokyo Mempunyai Menu Mesra Muslim Baru

 

Jika anda berada di Tokyo buat kali kedua, mengapa tidak menyinggah di Gonpachi Nishiazabu untuk mencuba menu mesra-Muslim mereka? Anda pasti ingin kembali lagi selepas lawatan pertama anda!

Gonpachi Nishiazabu

Harga: ¥ 6,500- (penggunaan 8% akan ditambah.)

Alamat: 西麻布1-13-11, Minato-ku, Tokyo, Japan, Tokyo 106-0031

Waktu Beroperasi: 11:30 AM – 3:30 AM

Menu penuh mesra Muslim:

Pelbagai Pelangsing (3 jenis: Kacang soya hijau, Namul, “soy sheet”)

Ikan Salmon Crapaccio

Udang Goreng dengan Sos Cili Yuzu

Tempura yang pelbagai (3 jenis)

(Ketam, Sotong, Sayuran)

Tenggiri panggang pedas

Paha Ayam

Sate dari Daging Kuroge Sirloin

Sate Sayuran Berperisa

Kari Sayur Jepun

Kuzumochi Dan Ais Krim Vanilla Dengan Kinako Dan Sirup Gula Hitam

Sumber: Have Halal Will Travel

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel