≡ Menu

Restoran Pertama Di Tokyo Untuk Menghidang Masakan Jepun Halal Otentik Telah Ditetapkan Untuk Meningkatkan Segera

Masa untuk masukkan ke dalam senarai anda di jepun kerana anda telah membaca dengan betul. Tokyo akan mengalu-alukan restoran Jepun asli halal 100% yang pertama pada 25 Julai ini!

Terletak betul-betul di tengah-tengah salah satu tempat tumpuan pelancong utama di Tokyo (hanya 2 minit berjalan kaki dari subway Asakusa!), Restoran Jepun Origami berharap dapat memberikan tempat makanan yang aman bagi umat Islam, membuatkan pengalaman anda unik dan asli di jepun.

 

Restoran-Pertama-Di-Tokyo-Untuk-Menghidang-Masakan-Jepun-Halal-Otentik-Telah-Ditetapkan-Untuk-Meningkatkan-Segera.jpg

 

Anda boleh meletakkan minda anda untuk berehat kerana semua daging dan bahan (seperti kicap, cuka dan miso) disahkan halal. Beberapa hidangan lazat yang boleh diingini ialah Ayam Sukiyaki Nabe, Daging Shabu Shabu, Daging Hitam Stik Jepun dan banyak lagi. Mereka juga akan menghidangkan sushi, hidangan vegetarian dan makanan anak-anak.

Pensijilan halal mereka masih belum selesai. Kami telah sampai kepada mereka dan diberitahu bahawa mereka harus menerima persijilan dari Persatuan Muslim Jepun tidak lama lagi!

* Sila ambil perhatian bahawa restoran bersertifikat Halal di Jepun juga melayani alkohol. Origami menghidangkan minuman beralkohol dalam cawan khusus dan disimpan secara berasingan.

Bukan hanya itu sahaja, setiap chef telah menguasai garis panduan memasak halal melalui latihan intensif. Anda akan menjamu selera dalam suasana Jepun yang unik dan menikmati masakan “yummiest dari Land of the Rising Sun” dengan penuh keyakinan tanpa sebarang kebimbangan (dan itulah perasaan yang terbaik)!

 

Restoran-Pertama-Di-Tokyo-Untuk-Menghidang-Masakan-Jepun-Halal-Otentik-Telah-Ditetapkan-Untuk-Meningkatkan-Segera.jpg

 

Origami juga mempunyai bilik solat dan kemudahan wudhu supaya anda dapat menunaikan perkara wajib sebelum menikmat hidangan, menunaikan solat dengan selesa selepas bersiar-siar sepanjang hari di Asakusa. Origami membuka jalan bagi pertumbuhan industri pelancongan Halal Jepun. Memandangkan kenaikan pengembara Muslim di Jepun selama ini, mari kita berharap lebih banyak restoran seperti ini di jepun!

BACA:  Nikmati Onsen Persendirian (Dan Makanan Mesra Islam!) Di Hotel Jepun Ini

 

Alamat: Hanakawado 1-2-8 Taito-Ku, Tokyo

Arahan: Tokyo metro Ginza line dari  stesen Asakusa (2 mins)

Waktu Beroperasi: Lunch: 11.30am – 3.00pm. Dinner: 5.30pm – 9pm.

No. Telefon: +813-5811-1755

Status Halal: Ada daging halal (menunggu pensijilan Halal)

Origami Asakusa Website

Sumber: Have Halal Will Travel

Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel