≡ Menu

Restoran Halal Wagyu Terkenal Kini Mempunyai Outlet Di Stesen Kyoto

Sukar untuk menahan diri dari terluir melihat daging yang enak, terutamanya jika ia halal wagyu yakiniku (daging BBQ Jepun) di Jepun!

Jika anda membuat rancangan untuk melawat Jepun dan berhenti di Kyoto, ada satu restoran yang anda perlu cuba – Nanzan Gyu Terroir! Restoran terkenal di kalangan pelancong Muslim kerana ia menyajikan halal wagyu yakiniku Sebelum ini, anda hanya boleh menikmati daging panggangnya yang lazat di cawangannya di Shimogamo tetapi dengan pembukaan cawangan lain di Stesen JR Kyoto, lebih mudah untuk menikmati hidangan enak Nanzan!

 

Restoran-Halal-Wagyu-Terkenal-Kini-Mempunyai-Outlet-Di-Stesen-Kyoto.jpg

 

Walaupun menu di kedai ini terhad dan anda tidak boleh memanggang daging anda sendiri, mereka masih menawarkan pelbagai hidangan halal wagyu dari wagyu don (mangkuk beras) ke wagyu daging “steak” dan juga wagyu “steak” bento untuk anda ambil. Harga antara JPY3240 hingga JPY6912 yang mana yang anda harapkan untuk wagyu. Walaupun seluruh kedai tidak bersertifikat halal, halal wagyu disahkan oleh Majlis Kyoto untuk Hal Ehwal Syariah dan Halal.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

 

Restoran-Halal-Wagyu-Terkenal-Kini-Mempunyai-Outlet-Di-Stesen-Kyoto1.jpg

 

Wagyu yang digunakan di Nanzan dipanggil kyotankuro wagyu yang dibiakkan di sebuah bandar di utara Kyoto dan menghadap ke Laut Jepun. Lembu diberi makan dengan pulpa soy (Kyoto okara), rumput tempatan dan nasi.

 

Restoran-Halal-Wagyu-Terkenal-Kini-Mempunyai-Outlet-Di-Stesen-Kyoto1.jpg

 

Terima kasih kepada diet sihat lembu, apa yang anda dapatkan adalah kebaikan mulut anda dan anda dengan serta-merta dapat merasakan perbezaan dari daging lembu biasa! ianya sangat lembut, dengan sedikit rasa manis dari lemaknya. Anda juga boleh menambah garam atau wasabi untuk meningkatkan rasa daging wagyu.

BACA:  14 Tips Buat Muslim Untuk ke Everland, Taman Tema Terbesar Korea

 

Restoran-Halal-Wagyu-Terkenal-Kini-Mempunyai-Outlet-Di-Stesen-Kyoto1.jpg

 

Sekiranya anda pertama kalinya dan anda tidak pasti apa yang patut anda cuba, beberapa hidangan yang disyorkan ialah Wagyu Daging “Steak” Don dan Wagyu “Beef Loin Steak”. Bagi anda yang mempunyai bajet sendiri tetapi masih ingin mencuba wagyu, maka Wagyu Yakiniku Don adalah pilihan terbaik anda

 

Oleh itu, jika Kyoto berada dalam jadual perjalanan anda untuk percutian akhir tahun anda, pastikan anda meletakkan Nanzan dalam senarai! Bahagian yang terbaik adalah bahawa ia terletak tepat di Stesen JR Kyoto, jadi ia tidak akan menjadi masalah untuk sampai ke sini. KONSI ini dengan teman perjalanan anda dan makan wagyu yang memuaskan.

 

Status halal: Menu halal boleh didapati. Daging halal wagyu diperakui oleh Majlis Kyoto untuk Hal Ehwal Syariah dan Halal dan barang-barang dalam menu halal disediakan dengan menggunakan sos dan perasa mesra Muslim. Walaupun restoran itu tidak diperakui halal, tiada babi atau barangan berasaskan babi dihidangkan. Ambil perhatian bahawa alkohol dan daging lembu non-halal lain disajikan di restoran. Kami menasihatkan anda untuk makan mengikut budi bicara anda sendiri.

Harga minimum untuk menu utama: JPY5000

Waktu beroperasi: 11am-3pm, 4pm-10pm setiap hari

Alamat: 3F, Kyoto Station West Exit (Kaisatsu-Mae Eat Paradise), JR Kyoto Isetan Restoran-gai, Higashi Shiokouji-cho, Shiokoujisagaru, Karasumi-doori, Shimogyoku, Kyoto 600-8212

Nombor telefon: +81 75-361-7357


Website
 | Facebook

Sumber; Have Halal Wil lTravel

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel