≡ Menu

Restoran Fish And Chips Terkenal Ini Memiliki Outlet Bersertifikat Halal Di Distrik Shibuya Tokyo

Terdapat begitu banyak perkara yang kita sukai tentang Tokyo – tarikan yang menarik, taman yang cantik, pusat membeli belah yang hebat.

 

Kami juga suka bagaimana Jepun sedang berkembang dengan makanan halal, dan anda boleh mencari dengan mudah masakan asli Jepun seperti ramen, yakiniku, kari Jepun dan banyak lagi.

 

Jika anda berada di daerah Shibuya yang sibuk dan ingin mengisi perut anda, inilah berita baik! Ada restoran “fish and chips” yang terkenal dan diiktiraf halal di Tokyo. Kami bercerita tentang Pasar Ikan Manhattan! Jika anda dari Malaysia, Singapura atau Indonesia, anda mungkin sudah biasa dengan makanan laut yang popular ini dan sekarang anda boleh menikmati rasa yang sama di rumah walaupun anda berada di jepun.

 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Restoran-Fish-And-Chips-Terkenal-Ini-Memiliki-Outlet-Bersertifikat-Halal-Di-Distrik-Shibuya-Tokyo.jpg

 

Teringin untuk sesuatu yang mudah dan selesa? Pergi ke Manhattan “Fish ‘n Chips” dan menikmati makanan yang lazat yang beharga JPY780! Ianya di goreng untuk kesempurnaan dan diikat dengan bawang putih dan sos herba.

 

Restoran-Fish-And-Chips-Terkenal-Ini-Memiliki-Outlet-Bersertifikat-Halal-Di-Distrik-Shibuya-Tokyo.jpg

 

melancong dalam kumpulan? Kemudian anda mahu mendapatkan pinggan perkongsian mereka! Aturkan Manhattan “Flaming Seafood Platter” (dari JPY2980) atau “Grilled Lobster Platter” eksklusif (JPY3980) yang hanya terdapat di Jepun. Jika anda mencari barangan eksklusif dari menu Jepun, pastikan anda memesan Roulette Tirai (JPY680) untuk permulaan atau dapatkan Cajun Wings (JPY680) ayam goreng yang lazat untuk dinikmati!

 

Restoran-Fish-And-Chips-Terkenal-Ini-Memiliki-Outlet-Bersertifikat-Halal-Di-Distrik-Shibuya-Tokyo.jpg

 

Seolah-olah hidangan yang enak itu tidak cukup baik, ada juga ruang solat kecil untuk anda menunaikan solat, Ingat untuk membawa pakaian anda sendiri.

BACA:  9 Keperluan Kecantikan Popular Korea yang mesra Muslim Untuk Percutian Seoul Anda

 

Bahagian terbaik mengenai Pasar Ikan Manhattan di Shibuya adalah bahawa ia berada dalam jarak yang dekat dan anda boleh berjalan kaki dari Shibuya Crossing yang terkenal, Harajuku dan Meiji Jingu Shrine, Selepas seharian membeli-belah atau bersiar-siar! Jadi, seterusnya anda berada di Shibuya dan keinginan untuk makanan laut yang lazat, anda tahu di mana untuk dapatkannya.

 

Status halal: Disertifikasi Halal oleh Japan Halal Standard

Alamat: 6 Chome-25-17 Jingūmae, Shibuya, Tokyo, Tokyo 150-0001 (located at B1F beside ABA HOUSE)

Waktu beroperasi: Mon-Thur, 11am-3pm, 6pm-10pm (last order at 9.30pm), Fri-Sun, 11am-10pm (pesanan terakhir 9.30pm)

No. Telefon: 03-6427-7057

Arahan: Pasar Ikan Manhattan berjarak 5 minit jika berjalan kaki dari pintu keluar Stesen Meiji-jingumae, 7 dan 10 minit berjalan kaki dari Stesen JR Harajuku (pintu keluar Omotesando). Juga berjarak 6 minit jika berjalan kaki dari Stesen Shibuya, pintu keluar 13 (sisi Metro Tokyo).

 

Website | Instagram

Sumber; Have Halal Will Travel

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel