≡ Menu

Rasai Ayam goreng Halal Di Jepun (Bersebelahan mini mart Halal)

Bagi kebanyakan kita, mencari makanan halal di Jepun di luar bandar-bandar utama seperti Tokyo dan Kyoto boleh menjadi cabaran. Untungnya bagi kita, kebangkitan pelancong Islam ke Jepun juga bermakna bandar-bandar kecil di luar juga mula mengalukan pelancong Muslim

 

Salah satu tempat itu ialah Halal Fried Chicken Japan (HFC) yang menyajikan sajian ayam goreng dan paling lazat untuk pelancong Muslim yang mengelilingi Nagoya

Rasai Ayam goreng Halal Di Jepun (Bersebelahan mini mart Halal)

Ianya baru dibuka pada Januari 2019, HFC adalah sebuah restoran milik Muslim Indonesia yang hanya berjarak sekitar 40 minit perjalanan dari bandar Nagoya. Restoran menghidangkan ayam goreng yang lazat bersama sejumlah hidangan Asia Tenggara yang pasti akan menarik perhatian anda dan rakan-rakan perjalanan anda. Nasi goreng yang dihidangkan dengan ayam goreng yang ranggup dengan sambal pedas?

 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Jika anda ingin hidangan Asia Tenggara, ini pasti tempatnya! Nikmati hidangan yang menggembirakan seperti ayam goreng dengan nasi yang dihiasi dengan cili merah atau sambal hijau, sup bebola Indonesia dengan mi, ayam atau kambing biryani, roti naan, naan keju, dan coklat naan.

Rasai Ayam goreng Halal Di Jepun (Bersebelahan mini mart Halal)

Dengan pemilihan makanan halal di Nagoya, tidak menghairankan bahawa tempat itu melayani 50 hingga 100 pelanggan Muslim setiap hari! Tempat ini juga menyediakan ruang solat untuk pelanggan dan WiFi. Harga untuk 1 bahagian ayam bermula dari 350 Yen dan menu Set Ayam mereka bermula pada 650 Yen.

Rasai Ayam goreng Halal Di Jepun (Bersebelahan mini mart Halal)

Di sebelah restoran ini adalah Sariraya Halal Mart, sebuah mini mart yang menjual pelbagai makanan halal seperti sos, daging, makanan ringan, minuman, beras, dan juga kopi Luwak!

BACA:  10 Aktivit Dapat Dilakukan Bersama Pasangan Anda Yang Tidak Dapat Dilupakan

 

Jadi, di antara tempat makan ayam goreng ranggup terdapat juga mini mart halal yang menjual semua yang anda perlukan untuk perjalanan anda.

 

Dan untuk pengetahuan anda, jika anda berjalan dalam kumpulan besar atau memandu di sana, anda tidak perlu bimbang tentang tempat letak kereta. Tempat ini mempunyai ruang yang mencukupi untuk 40 kereta dan 3 bas

 

Status makanan: milik orang Islam

Alamat: 445-0802 Aichi Ken, Nishio shi, Yonezu Cho, Kitaura 81-1

Waktu operasi: 11 pagi – 10 malam

Hubungi: 0563-54-0372 / 090-1784-4264

Laman web | Facebook | Instagram

 

Sariraya Halal Mart: Facebook

 

Sumber: Have Halal Will Travel

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel