≡ Menu

Penggemar Ramen Mesti Cuba Di Restoran Halal Ini Di Osaka

Ramen pedas sememangnya menyelerakan. Tambahan pula dimakan bersama nasi sememangnya gabungan yang begitu sinonim. Sekiranya anda tercari – cari ramen pedas serta halal di Osaka, anda boleh datang ke Ramen Honolu yang terletak di Namba.

 

Penggemar-Ramen-Mesti-Cuba-Di-Restoran-Halal-Ini-Di-Osaka.jpg

 

Ia merupakan restoran ramen halal yang pertama dibuka di Osaka. Restoran ini menyediakan mee ramen yang begitu enak diiringi dengan sup ayam yang dimasak selama 8 jam pastinya mengasyikkan. Anda boleh memilih jenis hidangan samada pedas mahupun lebih pedas.

Ia ibarat syurga bagi pencinta hidangan pedas. Selain nasi dan ramen, anda boleh mencuba hidangan gokar ayam Nikkoken dan ayam panggang bersama nasi. Restoran ini tidak mempunyai sijil pengiktirafan halal kerana turut menyediakan minuman beralkohol. Namun, semua bahan masakan yang digunakan adalah halal.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

 

Penggemar-Ramen-Mesti-Cuba-Di-Restoran-Halal-Ini-Di-Osaka.jpg

 

Jadi, anda boleh membuat keputusan sendiri sebelum menjamu selera di sini. Ruang solat turut disediakan oleh pihak restoran bagi memudahkan menunaikan solat. Restoran ini mempunyai 3 waktu operasi yang berbeza iaitu dibuka pada hari Isnin hingga Sabtu mulai jam 11.30 pagi hingga 2.30 petang (tengahari) dan 5.00 petang hingga 9.00 malam (makan malam). Pada hari Ahad pula ia dibuka mulai jam 5.00 petang hingga 9.00 malam (makan malam).

 

Alamat: 1F, 2-5-27 Motomachi, Naniwa-ku, Osaka-shi, Osaka 556-0016

 

Sumber: Saji.my

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel