≡ Menu

Cara Buat QR Code Sendiri, Mudah Tetamu Boleh Terus ‘Scan’ Bila Datang Beraya!

Cara Buat QR Code Sendiri, Mudah Tetamu Boleh Terus ‘Scan’ Bila Datang Beraya!

Menjadi kewajipan dalam norma baru ini, jika kita datang ke mana-mana premis perlu scan QR Code, daftar di aplikasi sistem mysejahtera dan patuhi setiap SOP yang telah ditetapkan.

Raya tak lama lagi, tak salah kita sebagai tuan rumah sediakan QR Code untuk tetamu yang datang beraya. Caranya pula memang mudah, boleh ikut panduan yang dikongsikan oleh Puan Normazila Miela ini.

KEPADA RAKAN-RAKAN YANG NAK BUAT QR CODE UNTUK RAYA/MAJLIS KAHWIN/APA-APA MAJLIS/KEDAI MAKAN/APA-APA JENIS KEDAI YANG BELUM SIGN UP QR CODE LAGI.

DISINI, SAYA NAK SHARE CARA MACAM MANA NAK SIGN UP. SENANG SANGAT TAU.

Dengan QR Code ni juga, kita dapat memudahkan tetamu nanti, nak datang majlis / kedai terus scan je dengan menggunakan sistem My sejahtera !

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Ada 6 step semua.

Step 1 : Klik link https://mysejahtera.malaysia.gov.my/checkin

Step 2-6 : rujuk gambar dibawah.

Cara Buat QR Code Sendiri, Mudah Tetamu Boleh Terus ‘Scan’ Bila Datang Beraya! Cara Buat QR Code Sendiri, Mudah Tetamu Boleh Terus ‘Scan’ Bila Datang Beraya! Cara Buat QR Code Sendiri, Mudah Tetamu Boleh Terus ‘Scan’ Bila Datang Beraya! Cara Buat QR Code Sendiri, Mudah Tetamu Boleh Terus ‘Scan’ Bila Datang Beraya! Cara Buat QR Code Sendiri, Mudah Tetamu Boleh Terus ‘Scan’ Bila Datang Beraya!

Info Ekstra!

Kalau dah siap buat, tapi nak update lokasi atau nak dapatkan semula QR code tu, boleh klik link di step 1, klik LOGIN, masukkan password, dan boleh update semula details yang kita nak update.

Sumber: Normazila Miela via mingguanwanita.my

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  AS Pindah Kedutaan ke Baitulmaqdis Hari Ini