≡ Menu

Sinead O’Connor: “Saya berbangga memeluk Islam”

Sinead O’Connor, penyanyi Ireland yang popular dengan lagu “Nothing Compares 2 U” telah memeluk Islam. Pengakuan tersebut dibuat melalui akaun twitter miliknya pada 20 Oktober yang lalu.

Beliau mengatakan bahawa kajian daripada semua kitab agama akhirnya membawa kepada Islam.

Penyanyi berusia 51 tahun itu juga berkata bahawa beliau berbangga memeluk agama Islam. Beliau dilihat memuat naik satu video menunjukkan beliau melaungkan azan, namun meminta maaf atas kesilapan sebutan kerana terlalu terbawa dengan perasaan.

Bukan itu sahaja, beliau juga memperkenalkan nama barunya iaitu Shuhada Davitt serta memuat naik gambarnya berhijab buat kali pertama di Twitter.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Beliau mengakui akan terus menyanyi dan menyampaikan mesej kepada masyarakat. Menurut sumber dari Irishcentral.com, beliau juga masih melibatkan diri dengan projek One More Yard dengan penyanyi lain. Projek tersebut merupakan satu penghormatan buat Michael Thomas Wall, seorang pejuang Ireland yang terlibat dalam Perang Dunia Pertama. Hasil daripada projek tersebut kelak akan disalurkan kepada badan amal untuk pesakit kanser.

 

Sumber: Tazkirah.net 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  “Kita Boleh Halang Virus Ini..,” Dr Amalina Jelaskan Bagaimana Koronavirus ‘Serang’ Sel Manusia