≡ Menu

Orang Selalu Lambat Merupakan Seorang Yang Kreatif

Bagi orang selalu lambat dalam membuat apa-apa perkara yang berkenaan dengan pekerjaaan anda merupakan seorang yang sangat kreatif. Dalam kehidupan seharian, mesti ada seorang kawan kita yang selalu lambat datang kelas, atau apa-apa yang dia buat mesti “last minute“. Orang yang seperti ini sebenarnya seorang yang kreatif.

Walaupun sudah set jam paling awal jam 4 pagi tetap juga lambat ke tempat kerja mahupun kolej. Sampai sahaja di pejabat atau kolej, pasti ramai yang akan memandang dan ada sahaja yang ‘sound’ lambat lagi! Kadang-kadang dapat ‘last warning’ daripada bos.

Adakah anda sama seperti ini?

Mengikut kajian Sains, orang yang sering lambat sampai ke tempat yang dituju lazimnya lebih yakin dan kreatif dalam kehidupan.

Orang Selalu Lambat

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Ia menunjukkan bahawa orang yang lewat ini cenderung untuk menjadi lebih yakin, baik, kreatif dengan pelbagai tugas dan lebih diharap.Bagi ketepatan masa ia dianggap buruk kerana sering tidak menepati masa tetapi untuk jangka masa panjang, ia membuktikan sangat bermanfaat dalam kehidupan.

Satu lagi penyelidikan yang dijalankan oleh San Diego State University bahawa mereka yang sering lambat ini dikaitkan dengan orang Jenis B (orang-orang yang santai, lebih mudah bersama, bukan jenis keras kepala dan boleh sesuai dengan persekitaran).

Anda yang jenis lambat sebenarnya ia tidak membawa kepada keburukan tetapi ia mempengaruhi psikologi dan personaliti anda.Jadi, tak salahlah jika lambat kan? Jadi, bolehlah tunjukkan kajian ini kepada bos anda.

BACA:  8 Cara Kreatif Untuk Anda Bersedekah

 

Sumber: ceritamenarik.com

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel