≡ Menu

Menyamar wanita di Tanah Suci, Sajjad dihalau keluar dari Makkah?

Maklumat terbaru yang diterima, menerusi laporan daripada Beritah Harian, susulan daripada kontroversi berkenaan penampilan Nur Sajat dan rakan-rakan di Tanah Suci.

Agensi yang bertanggungjawab menguruskan umrah rombongan Nur Sajat, mengesahkan usahawan itu bersama keluarga dan rombongannya telah dibawa keluar dari Kota Makkah.

Sajat dibawa keluar dari Mekah

Selepas mendapati ushawan tersebut melanggar garis panduan yang ditetapkan, pihaknya telah meminta mutawif yang bertugas untuk membawa keluar rombongan Nur Sajat seramai 10 orang (termasuk mutawwif) keluar dari Makkah.

“Kami sudah meminta mutawwif membawa keluar rombongan Nur Sajat seramai 10 orang (termasuk mutawwif) keluar dari Makkah…”

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

“Mereka dibawa untuk sesi lawatan di sekitar Madinah. Perbincangan lebih banyak menerusi pembantu peribadinya…”

Agensi Minta Maaf

Berikutan daripada isu tersebut, pihak Albayt Travel memohon maaf kepada seluruh umat Islam, di atas apa yang telah berlaku, yang melibatkan jemaah di bawah agensinya.

Namun sehingga kini, pihak Sajat enggan memberi sebarang kenyataan dan meminta orang ramai menunggunya pulang ke Tanah Air pada Jumaat ini.

Terkini, difahamkan Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), akan mengadakan satu pertemuan bagi membincangkan status jantina usahawan tersebut.

Sumber: Berita Harian

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  TERKINI: COVID-19 Ragut Satu Lagi Nyawa 25 Mac 2020, Angka Keseluruhan Kini 17 Kematian