≡ Menu

Menteri Israel: Jet Pejuang Israel Harus Menjatuhkan Bom Ke Atas Kanak-Kanak Gaza

Menteri Pendidikan Israel, Naftali Bennet menegaskan bahawa pesawat perang Israel harus menjatuhkan bom ke atas kepala anak-anak Palestin yang menerbangkan layang-layang ke daerah Israel, lapor Ynet Net News.

Semasa pertemuan Kabinet Keselamatan Israel pada hari Ahad, yang mengadakan perbincangan untuk membincangkan serangan terbaru Israel terhadap Gaza yang dikepung, Bennet berkata: “Kenapa tidak menembak sesiapa sahaja yang melancarkan senjata udara di komuniti kita?

“Tidak ada halangan undang-undang. Mengapa menembak di sebelah mereka dan tidak langsung kepada mereka? Ini adalah pengganas untuk semua niat dan tujuan. ”

Apabila Ketua Angkatan Tentera Israel Gadi Eisenkot menjawab, berkata: “Saya tidak fikir menembak remaja dan kanak-kanak, yang kadang-kadang menerbangkan layang-layang dan belon itu adalah satu tindakan yang betul.”

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Dia juga bertanya kepada Bennet: “Adakah anda mencadangkan untuk menjatuhkan bom dari pesawat ke atas belon dan layang-layang?”

Bennett menegaskan bahawa tentera Israel harus melakukan ini, memaksa ketua tentera untuk mengatakan: “Saya tidak bersetuju dengan anda. Ia bertentangan dengan kedudukan operasi dan moral saya. ”

Kebanyakan orang Palestin yang terbang layang-layang semasa Great March of Return, yang bermula pada 30 Mac, adalah kanak-kanak.

 

Sumber: www.middleeastmonitor.com

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  Vape, Shisha Tidak Termasuk Dalam Peraturan Larangan Merokok