≡ Menu

“Menggigil Aku Tengok Kau Cemarkan Islam….” – Zul Yahya Minta Boikot Produk Sajjad

#CELEB“Menggigil aku tengok kau cemarkan Islam….” – Zul Yahya minta boikot produk Sajjad

Tindakan usahawan kosmetik Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Bin Kamaruzzaman, berpenampilan sebagai jemaah wanita ketika menjalani ibada umrah di Makkah kian hangat diperkatakan.

Terbaru, pelakon dan juga ahli perniagaa, Zul Yahya, telah membuat live di laman Facebooknya menyatakan rasa tidak puas hati terhadap tindakan usahawan tersebut.

Ini kes pondan pergi umrah!

Dalam rakaman live itu, Zul Yahya tidak dapat menyembunyikan rasa marahnya terhadap tindakan usahawan tersebut yang dianggap sebagai mencemarkan kesucian Islam.

Tambah pelakon itu lagi, dia meminta agar golongan ‘maknyah’ ini segera kembali ke pangkal jalan dan sedar akan fitrah asal mereka.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Boikot produk Sajat

Selain itu, Zul Yahya meminta agar rakyat Malaysia mula memboikot produk dan jenama keluaran Nur Sajat. Malah, dia juga meminta agar pihak berwajib segera mengambil tindakan.

Bukan itu sahaja, pelakon itu juga ada memetik nama ahli perniagaan Aliff Syukri iaitu merupakan sahabat kepada Nur Sajat, agar menasihatinya untuk kembali ke pangkal jalan.

Jelas Zul, tindakan Sajat dan rakan-rakannya itu sedikit sebanyak telah membuat dia turut berasa malu dan kecewa kerana terlalu mengambil mudah soal ibadah.

Sumber : ohmymedia.cc

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  Iranian women’s soccer team forfeits 2012 qualifier over head scarves