≡ Menu

Dunia Berseronok Menanti Chirstmas, Kaum Uighur Berterusan Disiksa Oleh China

Walaupun kerajaan dan negara China telah mendapat banyak kecaman dari penduduk dunia, namun mereka masih lagi meneruskan kekejaman dan kezaliman terhadap kaum minoriti di sana terutamanya etnik Uighur.

Sekali lagi, para netizen telah dihidangkan dengan penularan beberapa keping foto, yang dipercayai merupakan siksaan daripada kerajaan China terhadap etnik Uighur. Tersebarnya gambar tersebut, sekali lagi telah menimbulkan kemarahan penduduk dunia dan mengecam perbuatan negara tersebut.

“Beratus puak Uighur dibunuh dan disiksa…”
Gambar-gambar tersebut telah dikongsi dan disebarkan oleh sebuah pemilik akaun yang dikenali sebagai Fatih Kayabasi. Dia telah berkongsikan beberapa jenis kekejaman oleh kerajaan China yang dilakukan keatas kaum Uighur.

Berita-berita ini sudah tentunya menimbulkan kemarahan orang ramai dan pada masa yang sama, meruntun jiwa melihat keadaan dan nasib kaum Uighur ini.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Kekejaman yang dilakukan oleh kerajaan China ini terhadap kaum Uighur ini bagaikan tiada penghujung. Kita disini hanya mampu mendoakan kesejahteraan mereka dan berharap mereka bakal hidup bebas tanpa sebarang diskriminasi

 

Sumber: borakdaily.com

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  [VIDEO] Penjelasan Ustaz Azhar Idrus Tentang Isu Filem Hantu Bonceng