≡ Menu

Doa Pelindung Khusus Bagi Kaum Wanita Setiap Kali Keluar Rumah

Doa Pelindung Khusus Bagi Kaum Wanita Setiap Kali Keluar Rumah

Islam amat menjaga dan mengangkat martabat wanita sehinggakan nabi Muhammad SAW datang ditengah-tengan masyarakat jahiliah yang sangat merendahkan martabat wanita untuk mengangkat dan menjaga martabat wanita.

Terdapat beberapa doa yang khusus bagi kaum wanita samada dewasa dan kanak-kanak untuk mengelakkan mereka dari terperang kap dalam situasi yang boleh membawa kepada ro gol, p3nca bulan dan lebih d4hsyat lagi d3raan s3 ks yang diakhiri dengan p3mbu nuh4n. Maka di sini, selain doa dari hadis sohih pelindung setiap kali keluar rumah, iaitu :

Dalam Sebutan Rumi:

” BISMILLAHILLAZI LA YADURRU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI’UL ‘ALIM “

Ertinya :

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : “Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui” sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa k3susahan bala dan musi bah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesu sahan ba la dan musi bah sehingga petangnya” ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ; At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan – Teks doa berwarna Merah Syeikh Syuaib ; Hasan)

Ingin saya utarakan satu lagi doa sohih yang dibaca oleh isteri Nabi Ibrahim a.s (iaitu Siti Sarah) yang menyebabkan para lelaki zalim termasuk rajanya melarikan diri, saya sertakan sekali sumber rujukannya dari hadis Nabi s.a.w.

Berikut Bacaan Doa Tersebut:

BACA:  Doa Ditutup Aib Dan Diselamatkan Daripada Melakukan Dosa

Dalam Sebutan Rumi:

” ALLAHUMMA IN KUNTA TA’LAMU INNI AAMANTU BIKA, WA BIRASULIKA WA AHSONTU FARJI ILLA ‘ALA ZAWJI FALA TUSALLIT ‘ALAYYA AL-KAFIR WA AZ-ZALIM “

Ertinya :

“Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu, dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku, maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan za lim” ( Riwayat Al-Bukhari, no 2104, 2/722 ; Sunan Al-Baihaqi, 5/97; Musnad ahmad, 2/403 ; Fath Al-Bari, 6/393; Umdat Al-Qari, 12/30 ; Sohih )

Semoga ia dapat dihafaz dan di amalkan oleh semua wanita Muslimah, Cuma jangan lupa bahawa doa ini bersifat tawassul dengan amal soleh anda, iaitu apabila diikat dengan imannya dengan Allah s.w.t dan RasulNya dan telah dijaga kehormatannya dan sudah tentu aur4tnya.

Justeru, seolah-olah kemaqbulan doa ini juga diikat tentang kewajiban untuk beriman dengan Allah dan rasulNya dan menutup aurat anda. Tanpanya, doa ini masih amat digalakkan untuk dilakukan, cuma jaminan seolah-olah lebih pasti bagi yang apa yang dikatanya (dalam doa ini) menepati apa yang sebenarnya penampilan fizikal anda.

Tetapi, jika berbaju kebaya terbelah, baju sendat menampakkan sosuk tubuh, berpakaian nipis seolah telanjang, bersolek canggih seperti artis bukan Islam..sudah tentu doa ini sahaja belum cukup mampu menjaga anda. Bukan kerana Allah s.w.t tidak mampu, tetapi Allah s.w.t tidak anggap wanita itu layak dek kerana k3degilannya sendiri.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat kepada sidang pembaca sekalian. Dipersilakan untuk share agar lebih ramai lagi yang akan mendapat manfaat.

 

Sumber: kalamindah.com 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel