≡ Menu

BARU: Di Kyoto Kedai Ini Memudahkan Anda Menyewa Hijab Memilih Dengan Kimono Anda

Sekiranya ini kali pertama anda ke Jepun (atau masa kesembilan anda), anda pasti akan mempunyai senarai perkara untuk yang perlu buat di jepun, memakai kimono mungkin salah satu daripada senarai anda jika berada di jepun! Tidak ada apa-apa seperti merasai diri anda dalam keindahan kebudayaan Jepun.

Bagi pelancong Muslim untuk menderma kimono dengan tudung mereka, bukanlah sesuatu yang baru kerana mereka mempunyai satu syarikat untuk sewa kimono di Kyoto, Yumeyakata, memastikan anda mempunyai pengalaman memakai kimono lengkap dari atas ke kaki! Selain daripada kimono yang cantik, kini anda juga boleh menyewa tudung khas yang dicetak di dalam wagara (corak Jepun tradisional).

 

Di-Kyoto-Kedai-Ini-Memudahkan-Anda-Menyewa-Hijab-Memilih-Dengan-Kimono-Anda.jpg

yumeyakata hijab kimono Kyot

Di mana anda akan dibatasi oleh pilihan kimono hanya kerana mereka tidak sepadan dengan hijab yang anda pakai! Dengan lebih daripada 20 reka bentuk, yakinlah tudung wagara yang anda pakai akan melengkapkan kimono anda dengan sempurna. Harga sewa untuk setiap tudung wagara adalah JPY 500 tetapi kini mempunyai jualan pada hanya JPY 300 satu tudung.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

 

Di-Kyoto-Kedai-Ini-Memudahkan-Anda-Menyewa-Hijab-Memilih-Dengan-Kimono-Anda.jpgDi-Kyoto-Kedai-Ini-Memudahkan-Anda-Menyewa-Hijab-Memilih-Dengan-Kimono-Anda.jpg

 

Terdapat pelbagai reka bentuk untuk dipilih termasuk musim bermusim seperti reka bentuk sakura (bunga ceri) untuk musim bunga atau yukiwa (cincin salji) Datang musim panas, anda juga boleh mengharapkan kedai mempunyai sehingga 50 reka bentuk dan juga pelbagai jenis kain untuk sesuai dengan cuaca.

 

Di-Kyoto-Kedai-Ini-Memudahkan-Anda-Menyewa-Hijab-Memilih-Dengan-Kimono-Anda.jpg

yumeyakata kimono hijab kyoto

Apa yang hebat tentang Yumeyakata adalah bahawa ia terletak di lokasi yang sangat mudah dicari dan berhampiran dengan tarikan utama seperti Gion dan Kiyomizu-dera. Selain menyediakan kimono untuk hijab, anda juga boleh menunaikan solat di kedai musollah. Oleh itu, jika anda mencari tempat yang sesuai untuk menyewa kimono anda di Kyoto, menuju ke Yumeyakata untuk pengalaman kimono yang benar-benar mendalam.

BACA:  Sesat (Atau Tidak) Di Seoul Dengan Peta Berguna ini

 

Alamat: 128, Manjujicho, Shimogyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto

Waktu beroperasi: 10am – 7.30pm (waktu terakhir untuk memasuki 6pm), tutup dari 31 Dec – 3 Jan

No. telefon: +81 75 354 9110 (untuk semua rangkaiandi dunia)

Website | Facebook | Instagram

Sumber: Have Halal Will Travel

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel