≡ Menu

Anda Akan Merindui Steak Halal Wagyu Di Restoran Hokkaido Ini

Lawatan ke Jepun tidak lengkap tanpa mencuba hidangan tempatan yang sahih – kami telah membincangkan restoran halal di seluruh Jepun dan juga menjawab soalan sama ada snek pisang Tokyo popular adalah halal dan kami sentiasa mendapat berita yang lebih menarik tentang restoran dan makanan baru untuk mencuba di negara yang luar biasa ini!

Jika anda merancang perjalanan ke Hokkaido, pastikan anda berhenti di restoran ini yang menyajikan stik halal wagyu yang akan menjadikan perjalanan anda sempurna!

 

Anda Akan Merindui Steak Halal Wagyu Di Restoran Hokkaido Ini

 

Tohachi adalah sebuah restoran yang terletak di Asahikawa, Hokkaido yang mula menghidangkan daging bersertifikat halal setelah peningkatan permintaan dari pelancong Islam. Sekarang ia menjadi satu-satunya tempat di Hokkaido di mana anda boleh menikmati hidangan wagyu yang disahkan halal.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

 

Anda Akan Merindui Steak Halal Wagyu Di Restoran Hokkaido Ini

 

Halal wagyu steak sudah sukar untuk didapati di Jepun, menjadikan ini sesuatu yang luar biasa yang anda tidak boleh ketinggalan jika anda pernah berada di Hokkaido. Steak (9000 yen) dipanggang untuk kesempurnaan dan disertai dengan sayur-sayuran segar untuk mengeluarkan rasa kaya daging. Anda pasti akan berasa puas selepas makan makanan yang lazat ini. Jangan lupa untuk membuat tempahan sekurang-kurangnya 3 hari lebih awal!

Status Halal: Restoran tidak diperakui halal, tetapi menggunakan daging wagyu yang disahkan halal yang telah diluluskan oleh Pusat Islam Jepun. Pada masa ini, kami tidak dapat mengesahkan status halal daging lain di restoran tetapi anda boleh meminta menu khas yang menyenaraikan semua hidangan menggunakan daging halal. Item seperti daging babi dan alkohol juga disajikan di restoran tetapi dimasak dan dikendalikan secara berasingan. Kami mengesyorkan agar anda makan di sini mengikut budi bicara anda sendiri.

BACA:  10 Tempat Cantik (Dan Mesra Muslim!) Untuk ‘Girls Trip’ Tahun 2019

 

Alamat: Kosumo Bld. B1, 5-jodori 9-chome-1163-1, Asahikawa-shi, Hokkaido 070-0035 (Japan, 〒070-0035 Hokkaido, Asahikawa, 5 Jodori, 9 Chome−1163−1 北空知信用金庫旭川支店B1F)

Waktu beroperasi: 11am – 2.30pm and 5.30pm – 10pm (isnin-sabtu), ditutup pada hari Ahad dan cuti umum Jepun

No. telefon: +81-166-26-6665 atau info@tohachi.net atau tempahan dalam talian

Untuk ke sana: 5 minit berjalan kaki dari Stesen Asahikawa (pelbagai laluan JR tempatan)

Sumber: Have Halal Will Travel

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel