≡ Menu

9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

Sumber: Wow! Japan

 

Merancang perjalanan ke Tokyo tetapi tidak pasti di mana untuk menempah hotel atau asrama? Setiap kejiranan Tokyo adalah menakjubkan – dari Asakusa yang tradisional ke Shinjuku yang sibuk, meriah – mempunyai daya tarikan tersendiri yang unik, dan itu boleh membuat kesukaran untuk menentukan di mana anda akan bermalam apabila terdapat banyak pilihan untuk dipilih .

 

Jika anda mencari lokasi pusat yang juga akan menjadi hab pengangkutan yang hebat, maka Shinjuku sesuai untuk anda. Bukan sahaja ia berdekatan dengan perhentian utama lain seperti Harajuku dan Shibuya, tetapi anda juga boleh pergi ke perjalanan sehari popular seperti Gunung Fuji dengan mudah! Untuk membantu anda memulakan perancangan anda, kami telah mengumpulkan 9 senarai hotel dan asrama di Shinjuku yang mudah, boleh diakses, dan selesa supaya anda dapat melakukan perjalanan terbaik dalam hidup anda tanpa sebarang kebimbangan.

 

Tip: Mulai 8 Ogos 2019, kadar tukaran mata wang asing ialah JPY10,000 = SGD130.26 / RM394.50 / IDR1,344,950. Periksa dengan penukar wang tempatan anda untuk harga terkini lebih hampir dengan tarikh penginapan anda.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

 

Penafian: Semua harga setiap malam hotel adalah berdasarkan pada carian yang telah dilakukan pada 8 Ogos 2019 untuk penginapan 1 malam pada bulan Januari 2020 untuk 2 orang dewasa / 1 bilik. Kadar malam dalam artikel ini adalah dari anggaran JPY5,890 – JPY10,207. Sila ambil perhatian bahawa harga mungkin berubah semasa tempoh perjalanan puncak, dan kami mengesyorkan agar anda menyemak dengan hotel sewajarnya sebelum membuat tempahan (sesetengah hotel atau tapak tempahan juga mungkin menawarkan harga yang lebih murah untuk pelancong solo atau keluarga).

 

Hotel

  1. Super Hotel Shinjuku Kabukicho (JPY9,462)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Hotel ini terletak betul-betul bersebelahan dengan Stesen Shinjuku dan juga bersebelahan dengan Taman Okubo kecil yang memberikan sedikit kehijauan alam di tengah-tengah kota! Keluarga pasti akan menyukai pilihan bilik penyambung mereka (digambarkan, dari JPY19,312 / malam, tidur 4 orang dewasa), yang secara langsung menggandakan ruang yang anda peroleh ketika membuatnya lebih mudah cenderung kepada anak-anak pada bila-bila masa. Hanya dalam jarak berjalan kaki dari hotel ini adalah Samurai Museum dan Restoran Robot yang terkenal – dan jangan lupa, salah satu kedai halal CoCo Ichibanya Curry adalah dua blok jauhnya dari hotel, memberikan anda kesempatan untuk akhirnya mencuba beberapa kari Jepun asli !

BACA:  Peminat Ayam Boleh Cuba Hidangan Halal Di Restoran Tsuki no Odori

 

Alamat: 2-39-9 Kabukicho, Shinjuku, 160-0021 Tokyo

Hubungi: +81 03-6855-9000

Kadar: Dari JPY9,462 / malam

Laman web

 

  1. City Hotel Lonestar (JPY9,445)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Terletak bersebelahan Stesen Shinjuku , hotel ini mudah tetapi selesa adalah salah satu tempat yang paling mudah untuk tinggal di kawasan Shinjuku. Bukan sahaja anda dikelilingi oleh pusat membeli-belah dan kedai-kedai seperti Don Quijote , tetapi anda boleh berjalan kaki ke tarikan-tarikan terkenal seperti Taman Negara Shinjuku Gyoen dan Kuil Taiso-ji . Lokasi hotel di antara Menya Kaijin yang mesra Islam yang memasak ramennya dalam sup makanan laut dan Halal Ramen Ouka yang dimiliki oleh Muslim juga bermakna anda akan mendapat akses mudah ke makanan Jepun yang lazat sepanjang penginapan anda!

 

Alamat: 2-12-12, Shinjuku, Tokyo, Jepun, 160-0022

Hubungi: +81 03-3356-6511

Kadar: Dari JPY9,445 / malam

Laman web

 

  1. THE KNOT TOKYO Shinjuku (JPY8,838)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Terletak di seberang Stesen Shinjuku di daerah pencakar langit adalah hotel yang bergaya dan moden ini, dilengkapi dengan hiasan-hiasan vintage dan asli. KNOT terletak di sebelah Shinjuku Chuo Park (Shinjuku Central Park) yang merangkumi sebuah taman permainan dan air terjun kecil, menjadikannya tempat yang bagus untuk dikunjungi jika anda mempunyai anak-anak kecil. Hotel ini juga boleh berjalan kaki ke Bangunan Kerajaan Metropolitan Tokyo yang mempunyai pemerhatian bebas dengan beberapa pemandangan kota yang terbaik. Walaupun tidak ada restoran halal segera di sekitar hotel, kerana ia begitu dekat dengan stesen, anda sentiasa boleh mengambil perjalanan singkat ke Stesen Shibuya berdekatan untuk mencuba Gyumon!

 

Tip: Sila ambil perhatian bahawa terdapat beberapa restoran di premis hotel, tetapi kami tidak dapat mengesahkan status halal. Terdapat teh dijjual dikawasan itu, tetapi perhatikan bahawa mereka juga menjual makanan lain di tempat yang sama. Kami menasihatkan anda untuk makan mengikut budi bicara anda sendiri.

 

Alamat: 4-31-1 Nishi-Shinjuku, Shinjuku, Tokyo, Jepun, 160-0023

Hubungi: +81 03-3375-6511 atau hubungi melalui laman web

Kadar: Dari JPY8,838 / malam

Laman web | Facebook | Instagram

 

  1. APA Hotel Shinjuku-Gyoemmae (JPY7,959)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Terletak betul-betul bersebelahan dengan Taman Negara Shinjuku Gyoen, hotel yang rapi ini hanyalah apa yang anda perlukan untuk penginapan yang canggih. Tidak hanya berdekatan dengan Taman serta Halal Ramen Ouka , tetapi juga perjalanan singkat ke permata tersembunyi yang kurang dikenali seperti Muzium Muzik Min-on , Muzium Bersejarah Shinjuku , dan Muzium Mainan Tokyo ! Ini pasti tempat untuk tinggal yang tepat di tengah-tengah kejiranan yang meriah ini, namun boleh diakses dengan tarikan yang lebih unik.

BACA:  Jepun Kini Mempunyai Masjid Bergerak Untuk Sukan Olimpik Tahun 2020

 

Alamat: 2-2-8, Shinjuku, Tokyo, Jepun, 160-0022

Hubungi: +81 03-3356-0391

Kadar: Dari JPY7,959 / malam

Laman web

 

  1. Hotel Sunlite Shinjuku (JPY7,175)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Bilik-bilik di Hotel Sunlite Shinjuku pasti bernilai wang kerana reka bentuk mereka yang cukup lengkap, serta ruang mereka (ianya sedikit sukar dicari di bandar sibuk seperti Tokyo)! Terletak betul-betul bersebelahan dengan pintu keluar dari Stesen Shinjuku, anda mempunyai akses ke tempat lain di kota dari pintu anda, terima kasih kepada sistem kereta bawah tanah, termasuk salah satu daripada dua halal CoCo Ichibanya Curry outlet! Tambahan pula, jika anda mengambil jalan pintas dengan berjalan melalui Stesen Shinjuku itu sendiri, anda akan segera mendapati diri anda di Menya Kaijin yang mesra Islam yang menjual ramen dalam sup makanan laut!

 

Alamat: 5-15-8 Shinjuku, Tokyo

 

Hubungi: +81 03-3356-0391

Kadar: Dari JPY7,175 / malam

Laman web

 

Asrama

  1. Holiday View Inn (JPY10,207)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Dengan hanya 23 bilik yang tersedia, asrama kecil ini menawarkan para tetamunya tempat yang selesa untuk tinggal di salah satu kawasan kejiranan yang paling sibuk dan paling popular di Tokyo. Terletak di sebelah utara Shinjuku di sebelah Stesen Okubo dan berjalan kaki singkat ke Stesen Shin-Okubo, Holiday View Inn ini berjarak hanya 25 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Haneda! Holiday View Inn menawarkan bilik wanita sahaja, lelaki sahaja dan bilik bercampur untuk tetamu menginap – jika anda dalam perjalanan dalam kumpulan anda juga boleh meminta bilik peribadi! Walaupun tidak ada restoran halal yang berdekatan, anda boleh mengambil laluan JR Yamanote dari Stesen Shin-Okubo ke stesen utama seperti Shinjuku, Harajuku, Shibuya, dan Asakusa untuk mencuba restoran-restoran di sana!

 

Alamat: Hyakunincho 1-23-14, Shinjuku-ku, Shinjuku, Tokyo, Jepun, 169-0073

Hubungi: +81 03-6908-8183

Kadar: Dari JPY10,207 / malam

Laman web

 

  1. Tokyo House Inn (JPY7,684)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Anda sentiasa mahu tinggal di rumah Jepun tradisional, tetapi mendapati harga sedikit mahal? Periksa penginapan Inn yang dihias secara tradisional ini! Asrama ini menawarkan kedua-dua jenis asrama-jenis bilik dengan katil 2-tingkat dan bilik-bilik peribadi untuk 1-4 tetamu yang dilengkapi dengan peralatan tradisional Jepun seperti tatami tikar dan hiasan kayu. Terletak berhampiran dengan Stesen Higashi-Shinjuku di laluan JR Yamanote, tinggal di sini semasa lawatan anda bermakna anda tidak terlalu jauh dari stesen yang menakjubkan di sekitar bandar!

 

PS Terdapat juga Don Quijote di seberang hotel – sesuai untuk keperluan membeli-belah sepanjang hari!

BACA:  Senso-ji: Panduan Mesra-Muslim ke Asakusa Tokyo

 

Alamat: 1-12-27 Okubo, Shinjuku-ku, Shinjuku, Tokyo, Jepun, 169-0072

Hubungi: +81 03-6205-5121

Kadar: Dari JPY7,684 / malam

Laman web | Instagram

 

  1. Book And Bed Tokyo Shinjuku (JPY6,380)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Terletak sedikit ke utara dari stesen Shinjuku utama dan 15 minit berjalan kaki dari Shinjuku Gyoen National Garden, hotel ini berada dalam kawasan Kabukicho yang sibuk dan merupakan pilihan yang sempurna untuk penjelajah yang menarik. Buku Dan Tempat Tidur adalah salah satu asrama yang lebih unik di Shinjuku, dengan reka bentuk bertema kedai buku yang berjalan di seluruh setiap premis. Buku dan seni menghiasi setiap inci ruang bebas, dan tetamu dialu-alukan untuk membaca untuk mengisi masa lapang mereka! Selain dari bilik-bilik seperti kapsul, Book And Bed juga menawarkan bilik-bilik bersaiz lebih besar. Kepala Godzilla yang terkenal hanyalah satu blok jauhnya dari hotel, dan kedai halal Coco Ichibanya terletak berhampiran juga!

 

PS Walaupun Kabukicho mempunyai reputasi yang lebih berorientasikan kehidupan malam, ia masih merupakan daerah yang selamat untuk tinggal di dan jalan-jalan mempunyai banyak pilihan membeli-belah dari kedai utama seperti Bic Camera hingga kedai-kedai bebas yang lebih kecil. Oleh kerana hotel ini terletak di Stesen Seibu-Shinjuku, ia juga tidak terlalu jauh ke dalam daerah.

 

Alamat: KabukichoAPM Building 8F, 1-27-5, Kabuki-cho, Shinjuku, Tokyo, Japan, 160 0021

Hubungi: email info-shinjuku@bookandbedtokyo.com

Kadar: Dari JPY6,380 / malam

Laman web | Facebook | Instagram

 

  1. HOSTEL Pumpkey TOKYO (JPY5,890)
9 Hotel Terbaik Shinjuku (Dari RM230 / Malam) Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

 

Terletak bersebelahan Taman Negara Shinjuku Gyoen , asrama kecil ini dihiasi dengan warna-warna cerah yang akan memberi anda permulaan yang meriah untuk perjalanan anda! Pumpkey menawarkan bilik wanita sahaja, lelaki sahaja, dan bercampur untuk tetamu, serta bilik keluarga untuk kumpulan yang lebih besar. Hotel ini terletak berhampiran Halal Ramen Ouka dan terletak di jalan dari Muzium Mainan Tokyo dan Muzium Api (muzium interaktif percuma yang penuh pameran yang berkaitan dengan pemadam kebakaran) – menjadikannya pilihan yang baik untuk keluarga kecil yang mencari penginapan yang mudah dan murah.

 

Alamat: 21-25 Daikyo machi, Shinjuku, Tokyo, Jepun, 166-0015

Hubungi: +81 03-6709-9690

Kadar: Dari JPY5,890 / malam

Laman web | Facebook | Instagram

 

Dan itu sahaja senarai kami! Kami berharap ini memberi anda beberapa idea untuk tempat tinggal di Shinjuku – serta apa yang dapat dilihat, makan, dan lakukan!

 

Sumber: Have Halal Will Travel

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel