≡ Menu

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

 

Membeli-belah itu memang menyeronokkan tetapi bila melancong ke luar negara ianya menjadi agar sukar kerana anda tidak boleh tahu yang mana yang lebih berbaloi dan kandungan barangan adalah mesra muslim. Kami mengumpulkan beberapa barangan yang boleh anda belanjakan di drugstores di Jepun.

 

Kosmetik

 

  1. Cezanne Cheek Stick

 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Ingin mempunyai pemerah pipi merah jambu. Cezanne’s Cheek Stick, pemerah pipi jenis krim yang senang dipakai dan membuatkan wajah anda berseri. Oleh kerana ia tidak berwarna terang, anda boleh sapukan dan membuat ‘contouring’ dengan senang dan ia juga mudah dibawa kemana-mana.  Dengan pilihan tiga warna, anda juga boleh menggunakannya untuk mata anda atau sebagai sentuhan terakhir kepada bibir anda

 

Harga: 600 yen

 

  1. Creer Beaute’s Sailor Moon Miracle Romance Liquid Eyeliner

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Eyeliner dalam bentuk Moon Stick milik Sailor Moon? Tepat sekali! Jika anda rasa produk ini hanya item yang boleh dijadikan koleksi, anda salah dalam menilai kualitinya. Eyeliner mempunyai tip yang halus membolehkan anda melukis ‘wing’ dengan sempurna. Ia juga tahan lama dan tahan sepanjang hari.  Yang menarik tentang eyeliner ini, jika ianya habis anda boleh buka penutup dan mengantikan isinya dengan hanya membeli refillnya sahaja.

 

Jika anda tidak menyukai eyeliner, Creer Beaute juga item lain dalam edisi Sailor Moon ini, seperti face powder, lip tint dan balm.

 

Harga: 1200 yen

 

  1. Visee Lip dan Cheek Cream

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Krim Lip dan Krim Visee perlu di dalam beg solek semua orang. Bukan sahaja super mudah dengan warna dwi, ​​yang boleh anda gunakan pada kedua-dua pipi dan bibir, ia juga bersaiz poket, menjadikannya mudah untuk dibawa. Ia berfungsi hebat sebagai sentuhan terakhir untuk bibir anda, dan melembapkan juga, jadi tidak perlu bimbang akan bibir kering!

BACA:  Restoran Halal Torisoba Ayam Ya (Kyoto & Tokyo)

 

Harga: 1000 yen

 

Penjagaan kecantikan

 

  1. Sabun Pelican Hinoki Deitanseki

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Binchotan , atau arang aktif, telah menjadi rahsia kecantikan wanita Jepun sejak zaman Edo, dan sabun ini mengandungi bahan tersebut. Sebaik sahaja anda membuka sabun, aroma hinoki segar (cemara pinus) akan segera masuk ke hidung anda, jadi anda tahu ia adalah asli! Hinoki dikenali kerana kesannya yang menenangkan dan untuk mengurangkan masalah kulit seperti ruam dan kerengsaan kecil. Bahan lain adalah tanah liat bentonite, yang membantu menghaluskan dan mencerahkan kulit anda

 

Harga: 700 yen

 

  1. Compressed Facial Sheet Mask Coins

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Topeng muka sangat mudah, cepat menghidrat dan dan datang dalam pelbagai bahan. Tetapi bagaimana jika anda mahu sesuatu yang spesifik dan tidak dapat menemuinya di kedai? Sesuaikan mask anda dengan merendamnya dengan kandungan kegemaran anda atau serum! Ia seperti syiling, mask mampat yang membolehkan anda memilih ramuan kegemaran anda.

 

Mask Coins ini boleh didapati di kebanyakan drugstores dan juga MUJI, tetapi kami mencadangkan anda membeli Rosy Rosa sebab ianya datang dalam kapsul individu supaya lebih mudah.

 

Harga: 420 yen untuk 12 mask coins

 

  1. Japanese Oil Blotting Paper

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Kita semua telah diperkenalkan kepada Oil Blotting Paper ketika remaja (siapa tidak pernah mendengar tentang Clean & Clear?). Satu perkara yang perlu anda ketahui mengenai Oil Blotting Paper di Jepun adalah bahawa mereka berada di tahap yang berbeza. Jangan tertipu oleh penampilan aburatorigami, atau Oil Blotting Paper Jepun! Dengan hanya meletakkan di atas muka anda, ia terus menyerap minyak tanpa membuat kulit anda kering atau merosakkan kulit.

 

Anda boleh mencarinya dengan mudah di mana-mana kedai serbaneka dan drugstores, dalam pelbagai jenis pembungkusan dan reka bentuk. Untuk tujuan omiyage , anda boleh pergi untuk jenama premium aburatorigami seperti Yojiya dan Tatcha.

BACA:  Tips Sedekah Duit Kiriman Keluarga dan Rakan di Tanah Suci

 

Harga: dari 300 yen

 

Penjagaan badan

 

  1. Oshima Tsubaki Oil

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Selama berabad-abad, orang Jepun telah menggunakan minyak tsubaki (minyak kamelia Jepun) sebagai pelembut rambut semula jadi dan pelembab. Walaupun ia umumnya dipasarkan sebagai produk rawatan rambut dan kulit kepala, minyak tsubaki juga terkenal untuk kulit dan membantu dengan stretch mark. Hanya satu drop atau dua pada rambut dan badan anda selepas mandi adalah masa yang paling sesuai dan paling baik untuk menggunakan minyak.

 

Harga: 1500 yen

 

  1. House of Rose’s Oh! Baby Body Smoother

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Ingin tubuh anda menjadi licin seperti kulit bayi? Oh! Baby Body Smoother, mengandung air mata air semulajadi, adalah skrub semi-pepejal yang melembutkan pada suhu tubuh dan dirumuskan untuk menghilangkan sel-sel kulit mati. Hanya perlu urut pada seluruh badan anda selepas mandi atau mandi, dan basuh selepas beberapa minit. Dan berita baik: produk ini tidak mempunyai pewarna tiruan, minyak mineral dan wangian!

 

Harga: 2160 yen

 

  1. Tabi no Yado Hot Springs Bath Baths

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Jika anda telah merasai onsen, anda pasti tahu betapa baiknya ia dan anda hampir tidak pernah mahu keluar. Bagaimana jika anda boleh membawa pulang ke rumah? Garam mandian Tabi no Yado membolehkan anda merasai onsen di mana sahaja dan bila-bila masa anda mahu! Dengan dua jenis: clear dan milky, setiap kotak mengandungi 15 sachet dengan empat bahan berbeza. Ilustrasi cantik mengenai onsen tradisional juga menjadikan idea hadiah yang terbaik.

 

Harga: 500 yen

 

Jadi, anda tahu sekarang apa yang boleh anda jumpa dan cari apabila menjumpai drugstores di Jepun? Ini adalah cadangan drugstores yang boleh dituju apabila di Jepun.

 

Matsumoto KiYoshi

 

BACA:  Mesra Muslim Yang Menyeronokkan Ada Di Seoul
9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Mempunyai cawangan yang terbesar di Jepun, ini adalah salah satu drugstores yang boleh anda masuk untuk mencari barang-barang tadi. Ianya berada hampir di semua pusat bandar dan desa. Kedai ini juga mempunyai pilihan dari yang paling murah kepada jenama mewah seperti Shiseido, dengan harga tanpa cukai. Mereka sering memaparkan barang-barang yang dijual di hadapan kedai, jadi jangan lupa untuk melihat diluar sebelum masuk kedalam.

 

Daikoku Drug

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Satu lagi kedai yang mempunyai cawangan besar, Daikoku Drug adalah lebih umum dan terkenal di barat Jepun, yang bermaksud anda boleh nampak kedai ini di bandar-bandar seperti Osaka dan Kyoto daripada Tokyo. Daikoku Drug menawarkan harga murah dan diskaun yang hebat kepada kosmetik dan ubat-ubatan yang terpilih.

 

Sila ambil perhatian bahawa mereka tidak meletakkan nama Inggeris pada papan tanda mereka jadi anda mungkin perlu menghafal atau ambil nota untuk mengingat nama kedai ini.

 

Ainz & Tulpe

 

9 Barangan Kecantikan Yang Boleh Didapati Dari Drugstores Jepun

Membeli-belah untuk kosmetik di kedai drugstores mungkin tidak menggembirakan anda sangat, jadi Ainz & Tulpe yang tampak lebih lawa mungkin bakal menarik anda untuk pergi. yang suka mencari itu boleh melakukan silap mata itu. Mereka mempunyai banyak produk dan jenama, jadi anda mungkin boleh menghabiskan sepanjang hari di sana, terutama megastore Harajuku yang dua tingkat!

 

Beberapa kedai lain adalah PLAZA, CREATE and Drug Papas! Sekiranya anda gagal menjumpai mana-mana drugstores ini, jangan risau anda boleh sahaja pergi ke kedai runcit atau pusat membeli-belah.

 

Okay, sekarang anda sudah bersedia untuk pergi, hanya perlu menyediakan yen yang cukup untuk membeli-belah! Siapa tahu, produk ini mungkin lebih baik daripada jenama mewah dari kedai-kedai terkenal.

 

Sumber: Have Halal Will Travel 

 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel