≡ Menu

Lanzhou Ialah Salah Satu Tempat Lahirnya Islam Di China

Lanzhou ialah salah satu tempat lahirnya Islam di China, dan ia terletak dalam wilayah Gansu. Nak tau lebih lanjut tentang sejarah Islam kat China, Lanzhoulah tempatnya. Ni beberapa tempat menarik di Lanzhou untuk dilawati dan confirm Insta-Worthy:

Muzium Wilayah Gansu

Pelancong hanya perlu menunjukkan pasport di kaunter pendaftaran dan boleh masuk tanpa sebarang bayaran.

Masjid Xiguan

5 destinasi mesra muslim di china yang korang patut lawati!

White Pagoda Hillpark

5 destinasi mesra muslim di china yang korang patut lawati!

Rainbow Mountain

5 destinasi mesra muslim di china yang korang patut lawati!
Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Lanzhou terkenal dengan rasa asli Mi Tarik Lanzhou atau dikenali sebagai Lanzhou La Mian, dan korang jugak boleh tengok secara langsung pembuatan Mi Tarik tu di sesetengah restoran.

5 destinasi mesra muslim di china yang korang patut lawati!

Restoran yang mesti korang cuba antaranya:

  • Restoran Hai Da Ye Muslim
  • Qi Qi Xiang
  • Axiya Gourmet House
  • Zhengning Road Night Snack Market

Nak shopping boleh pergi ke Lanzhou Antique Market atau Zhangye Pedestrian Street.

5 destinasi mesra muslim di china yang korang patut lawati!sumber: era.je

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  Masjid Cantik ini akan Melengkap Perjalanan Tokyo anda