≡ Menu

GoPayz Memudahkan Urusan Pembayaran Zakat Anda Kepada Lembaga Zakat Selangor

Zakat adalah salah satu tanggungjawab yang wajib ditunaikan oleh seluruh umat Islam. Ia bukan hanya terhad kepada zakat fitrah yang biasanya disempurnakan menjelang sambutan Aidilfitri sahaja, malah merangkumi zakat-zakat lain seperti zakat pendapatan, zakat simpanan, zakat saham dan lain-lain.

Jika dahulu, orang ramai hanya mempunyai pilihan untuk melakukan pembayaran zakat di pusat kutipan zakat atau servis yang disediakan menerusi perbankan atas talian, kini ada satu lagi pilihan yang lebih mudah iaitu dengan menggunakan ‘Gopayz’.

Gopayz adalah aplikasi dompet digital pertama di Malaysia yang menawarkan perkhidmatan pembayaran zakat secara nirtunai.

Kemudahan ini telah disediakan oleh pihak UMobile hasil kerjasama dengan Lembaga Zakat Selangor. Para pengguna juga boleh menggunakan perkhidmatan dompet digital ini untuk urusan pembayaran bil, pembelian dan lain-lain.

Pihak Gopayz dijangka akan meluaskan lagi kerjasama dengan agensi-agensi Islam yang lain pada masa akan datang seperti Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak (MAIPk) dan juga Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

 

Sumber: tzkrh.com 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  Mandian Ais + Limau. Badan Jadi Segar, Sengal Badan Hilang & Halau Gangguan Makhluk Halus