Isu Semasa

Qaryah Ramadan dinobat panorama terbaik Asia Pasifik

qaryah ramadan

KOTA BHARU: Panorama di Qaryah Ramadan dipilih sebagai gambar terbaik sempena perhimpunan agung Tourism Promotion Organization For Asia Pacific Cities (TPO) tahun ini.

Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandar Raya Islam (MPKB BRI) mewakili Kota Bharu mengatasi 69 bandar raya lain dari rantau Asia Pacific.

Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Pelancongan dan Warisan, Mejar (B) Datuk Md Anizam Abdul Rahman berkata, MPKB BRI menerima hadiah terbaik dengan mengetengahkan suasana di Qaryah Ramadan pada pameran yang diadakan.

Katanya, program tersebut diadakan sempena Perhimpunan Agung TPO kali keenam yang diadakan di Daejeon Metropolitan City, Korea.

Program berlangsung pada 4 hingga 7 September lalu bertempat di Daejeon Simposium TPO dan TPO Daejeon International Travel Fair.

”Seramai 15 delegasi dari Kelantan yang diketua Exco Pelancongan menyertai program berkenaan bersama wakil daripada Ipoh, Pulau Pinang dan Johor Bahru.

“Kelantan juga mengentengahkan aktiviti pelancongan yang diwakili Khalifa Suite Hotel dan H&H Travel bagi menggambarkan suasana menarik di sini.

“Kelainan yang kita pamerkan dengan imej pelancongan bermesej Islam dan budaya kehidupan masyarakat timur,” katanya di sini.

Perhimpunan Agung TPO tahun ini bertema “Revitalisasi Industri Pelancongan melalui Pertubuhan Antarabangsa.”

Beliau juga berkata, Kota Bharu dipilih sebagai tempat berlangsung forum TPO tahun hadapan berikutan pencapaian cemerlang di Daejeon.

Katanya, pemilihan Kota Bharu sebagai satu penghormatarn besar kepada Kelantan dan Malaysia amnya yang dijangka disertai 200 peserta dari 70 bandar besar di rantau Asia Pasifik.

Harakahdaily

Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  Kerajaan China Larang Ibu Bapa Ajar Anak Solat

2 Comments

  1. Sesuatu yang di rahmat yang patut di shukuri, dan patut sangatlah kementrian pelancungan Malaysia menghantar pegawai pegawainya berkrusus dan belajar bagaimana Kelantan di bawah Tok Guru Nik Aziz berjaya ke tahap ini! MAJU KELANTAN TANPA UMNOOOO.

  2. tahniah kelantan… biarpun dalam pelbagai kekangan tp msh mampu menggapai kejayaan di mata dunia. wahai DUNIA…. lihatlah kebesaran ALLAH.

    APAPUN KEPADA SEMUA RAKYAT KELANTAN TINGKATKAN DISIPLIN TERUTAMA DALAM MENJAGA KEBERSIHAN NEGERI DAN TINGKAHLAKU KITA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *