Akidah, Isu Semasa

Kisah Ringkas Nabi Luth Dan Kaumnya Yang Dilaknat Allah SWT

Nabi Luth AS dan kaumnya mendiami daerah dekat Palestine, yang bernama Sadum. Kaum Nabi Luth AS berperilaku keji dan tidak senonoh. Kaum lelakinya enggan mengahwini wanita, tetapi berahi kepada jenisnya sendiri.

Meskipun Nabi Luth AS berulang kali menyeru dan memperingatkan, tetapi kaumnya tidak menghiraukan, bahkan mengejek dan menantangnya.

Akhirnya negeri Sadum beserta penduduknya dibinasakan oleh Allah SWT. Nabi Luth AS dan keluarga serta para pengikutnya mendapat perlindungan Allah SWT, kecuali isterinya yang termasuk orang- orang yang derhaka dan dibinasakan.

Hukuman berat tersebut berupa adzab yang bertubi-tubi pada pelaku homoseksual dari kaum Nabi Luth. Mereka dibinasakan dengan suara yang keras, dibenamkan ke dalam tanah lalu dihujani dengan batu.

لَعَمْرُكَ إِنَّهُمْ لَفِي سَكْرَتِهِمْ يَعْمَهُونَ ، فَأَخَذَتْهُمُ الصَّيْحَةُ مُشْرِقِينَ ، فَجَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهِمْ حِجَارَةً مِنْ سِجِّيلٍ

“Sungguh mereka terombang-ambing dalam kemabukan mereka (kesesatan). Maka mereka dibinasakan oleh suara keras ketika matahari akan terbit. Maka Kami jadikan bagian atas kota itu terbalik ke bawah dan Kami hujani mereka dengan batu dari sijjil.” (QS. Al-Hijr [15]: 72-74).

Tiga bentuk siksaan sekaligus yang ditimpakan kepada pelaku gay dari kaum Nabi Luth menunjukkan beratnya kejahatan yang mereka perbuat. Untuk itu majorities ulama (jumhur) sepakat membunuh pelaku perbuatan dosa tersebut, baik pelaku mahupun korbannya. Jumhur ulama menyepakati hukum had yang ditegakkan pada mereka haruslah lebih berat daripada had zina. Mereka hanya berselisih tentang cara penegakan hukum had tersebut.

Ibnu Abbas meriwayatkan:

عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ، أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: «مَنْ وَجَدْتُمُوهُ يَعْمَلُ عَمَلَ قَوْمِ لُوطٍ، فَاقْتُلُوا الْفَاعِلَ وَالْمَفْعُولَ بِهِ

BACA:  Waspada dengan muslihat Yahudi

Rasulullah bersabda: “Barangsiapa melakukan perbuatan kaum Luth, maka bunuhlah pelaku dan korbannya.” (HR. Ibnu Majah).

Mungkin ramai yang lupa kisah Nabi Luth AS, mungkin jugak Pak Menteri buat buat lupa apa beza SHE & SHEMALE!

“She” boleh masuk toilet Ladies bila “Mature Nature Calls” Lain kali ingatkan jugak bila panggilan Izrail & Israfil nak handle macam mana!

Shame on you Pak Menteri Mujahid!

Kalau Allah hantar azab, bukan 2 3 orang je yang terkesan, tapi seluruhnya. Musim tengkujuh tak lama lagi, mohon Allah jauhkan dari bah besar. 😭 Ya Allah, ampunkan kami hambaMu yang lemah lagi hina yang penuh dengan dosa. Kau bolak balik lah hati mereka kepada ajaran Mu & Nabi Muhammad SAW & bertaubat pada Mu.

Kita sayang awak, tapi kita mampu doa dari jauh je awak berubah. Allah lagi sayang dekat awak. You know who you are.

 

Sumber: Facebook Mariah Sazali 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!