Isu Semasa

Kaum Nabi Lut muncul kembali

Rev Ou Yang Wen Fen

Samada disedari ataupun tidak, pada bulan kemerdekaan baru-baru ini masyarakat Malaysia yang berbilang kaum dan agama telah dipaparkan dengan kisah Rev Ou Yang Wen Fen, seorang paderi Kristian rakyat Malaysia yang telah mengumumkan secara terbuka pertunangannya bersama kekasih lelaki sejenisnya dari Amerika Syarikat, Phineas Newborn.

Bahkan beliau juga merancang untuk mengadakan majlis perkahwinannya secara besar-besaran di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumupur pada satu masa nanti. Rev Ou Yang Wen Fen juga pernah menimbulkan kontroversi apabila beliau telah mengasaskan sebuah gereja gay di Kuala Lumpur pada tahun 2007 yang turut dikecam oleh beberapa pihak yang prihatin.

Manakala, media cetak dan elektronik di Malaysia kini pula hangat memperkatakan penganjuran sebuah konsert besar-besaran akan diadakan di Genting Highland pada 22hb November 2011 yang akan menonjolkan Elton John, seorang penyanyi gay yang menjadi ikon di kalangan masyarakat antarabangsa terutamanya di kalangan generasi muda.

Beberapa pertubuhan Islam yang prihatin telah menyuarakan kebimbangannya menular budaya jelek ini ke dalam masyarakat di negara kita telah mengadakan bantahan dan desakan supaya dibatalkan konsert besar-besaran ini.

Pada ketika ini, ramai pihak yang mempertahankan hak penganjuran konsert ini dengan berpaksikan hujah bahawa rakyat Malaysia adalah masyarakat yang berbilang kaum dan agama. Masing-masing mempunyai hak untuk berhibur dan tiada sebarang larangan bagi agama masing-masing. Bahkan beberapa pertubuhan politik seperti DAP, Gerakan dan MCA juga telah menyatakan bahawa mereka bersependirian terhadap konsert Elton John ini.

Ironinya, ada pula suara-suara sumbang di kalangan umat Islam yang menyokong penganjuran konsert seumpama ini. Manakala ada pula orang Islam yang berpandangan bahawa konsert ini harus dianjurkan dengan syarat ianya hanya untuk masyarakat non-Muslim sahaja.

BACA:  Habuan dari Allah - Allah juga merancang

Isu yang ingin diutarakan di sini adalah bukan untuk mengenepikan hak-hak individu kepada masyarakat non-Muslim tetapi lebih kepada membenteras kepada promosi budaya songsang yang jelas terlarang. Isu ini juga akan memberikan mesej yang mudah disalah-ertikan kepada masyarakat Islam yang merupakan penduduk majoriti di Malaysia yang sedia meletakkan Islam sebagai agama persekutuan, menurut perkara 3 Perlembagaan Persekutuan.

Ini adalah satu daripada ratusan sebab akan kenapa umat Islam perlu bersepakat ketika mendepani isu dan agenda bersama. Cukuplah dengan kepincangan generasi muda kita di sana sini dan janganlah hendaknya kita membiarkan keadaannya menjadi semakin parah.

Adakah kita ingin membiarkan budaya hedonisme yang menonjolkan penyanyi gay ini terus mendapat tempat dan menjadi kebiasaan di bumi Malaysia.

Samada kita sedari atau tidak, gejala terlaknat ini sebenarnya sedang berkembang secara terancang di bumi Malaysia. Keadaannya semakin membimbangkan apabila tumbuhnya kelab-kelab gay dan juga lesbian yang melata seumpama cendawan selepas musim hujan.

Jika kita perhatikan kepada kandungan kisah yang tersebut di dalam Al-Quran, Allah telah menyatakan tentang kehancuran yang diberikan terhadap Kaum Nabi Lut yang mengamalkan seks sejenis ini.

Firman Allah;

“Kaum Nabi Lut telah mendustakan peringatan dan amaran. Sesungguhnya Kami telah menghantarkan kepada mereka angin ribut yang menghujani mereka dengan batu kecuali keluarga Nabi Lut. Kami selamatkan mereka (dengan menyuruh mereka keluar dari situ) pada waktu jauh malam sebagai limpah kurnia dari kami. Demikianlah Kami membalas orang-orang yang bersyukur. Dan sesungguhnya Nabi Lut telah memberi amaran kepada mereka mengenai azab seksa kam tetapi mereka tetap mendustakan amaran-amaran itu” (Surah Al-Qamar : 33-36)

Dengan amalan seks sejenis yang dilakukan oleh kaum Lut itu menyebabkan Allah SWT telah menghancurkan mereka dengan menterbalikkan negara mereka lalu dihujankannya sehinggakan negara itu bertukar menjadi laut.

Jelas betapa hancurnya kaum Nabi Lut disebabkan pengamalan seks terkutuk yang diamalkan oleh mereka. Kehancuran yang sama juga tidak mustahil boleh menimpa bumi Malaysia sekiranya pengamalan seks terkutuk ini tidak dibenteras oleh ibu-bapa, guru-guru, para ilmuan, penguat kuasa undang-undang & agama dan kerajaan.

 • Bagi mereka yang terlibat, bertaubatlah dan kembalilah ke pangkal jalan yang diredhai Allah swt.
 • Kepada para ibu-bapa, jagalah pembesaran & pergaulan anak-anak anda.
 • Buat para pendidik, perhatikan perkembangan semasa anak-anak didik anda.
 • Kepada para VIP, janganlah sekali-kali anda melindungi amalan terkutuk golongan ini.
 • Bagi pengamal media, janganlah hendaknya anda terbabit menyebar-luaskan agenda jahiliyah yang semakin subur ini.
 • Kepada para ulama dan ilmuan, marilah bersama berganding bahu membimbing dan perbetulkan masyarakat yang dicintai.
 • Kepada NGO dan badan Islam, kita tidak punyai banyak masa untuk menangguhkan pertemuan, perbincangan dan kerjasama bagi membangunkan kembali umat yang disayangi ini.
 • Kepada pihak kerajaan, dengarlah keluhan ini dan urusan selanjutkan kami serahkan kepada anda yang telah dipertanggung-jawabkan.

Ya Allah selamatkan kami dari malapetaka kejahilan umat ini….

By: Dr Zainur Rashid Zainuddin

Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

9 Comments

 1. norhanid abdhamid

  Askm,

  Apa saja tabiat manusia lakukan di dunia ini…..semuanya terkandung dalam Al Quran……untuk pengajaran semasa melayari hidup yang tak kekal lama ini…..Jangan mudah terpedaya dengan pujukan NAFSU DAN SYAITAN……

 2. sedar la wahai rakyat Malysia, jangan terlalu taksub dgn pengaruh dari barat. jgn sampai bala dah dapat baru nak menyesal.

 3. wahai umat Islam,marilah kita bersatu hati…jauhi daripada perkara kemungkaran..

 4. Perkara seperti ni perlu dibentung sume pihak…Mereka seperti tidak boleh b’fikiran dengan waras lagi..walaupun non muslim yang buat hubungan sejenis, tapi perkara ini perlu di cegah juga supaya tak merebak lebih meluas dekat orang islam…

 5. klu dilihat….kaum lut paling byk kali diceritakan dalam Al-Quran berbanding kaum aad atau kaum nabi yang lain…..
  mereka memberi alasan n menyalahkan bahawa naluri semula jd yang menjadikan mereka spt itu…sehingga ada ibi dan ayah yang menyokong perbuatan anak mereka…
  seharusnya mereka perlu ingat itu adalah ujian yg Allah beri pada dia agar dia melawan nafsu…..mungkin itu kekurangan tp mn tahu Allah berikan mereka kelebihan yang byk dalam bidang yang lain dan kebijakan akal berbanding org yang lain……
  bersyukur dan kembali kepada ALLAH…sesungguhnya ALLAH adil dan berbaik sangka la pdNYA>

 6. Assalamualaikum..

  Perkara mcm ni perlu ditegah..jika tidak, dan dibiarkan begitu sahaj, seluruh umat Islam kawasan itu (Malaysia) akan menerima akibat (bala daripada Allah Taala) daripada perkara mungkar tersebut sebagaimana yang telah berlaku di sekitar kita (Padang, Indonesia)..

 7. hoi kaum kafir. . kau jgn nk sesat kt umat islam. .

 8. ceh, x dpt thn lgi lah tue, ade pempuan, x nak nikah, nak jgk merasa bnde sejenis.x lame ag lah tue

 9. tulah. kata dah. jangan main belakang. nak buat juga. Gi dengar Anwar buat apa? Berhajat pulak nak jadi PM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *