Akidah, Isu Semasa

Awas Al-Quran Palsu, Al-Furqan Al-Haq (The True Furqan)

Al-Qur’an palsu yang diberi nama Al-Furqan Al-Haq (The True Furqan) yang pertama kali dicetak dan diterbitkan di negara muslim iaitu Kuwait dan Iraq serta disebarkan dan dicetak oleh Amerika dan saudaranya iaitu Israel.

Al-Quran palsu (Al-Furqon Al-Haq) yang diterbitkan dalam bahasa arab dan telah diterjemahkan ke dalam bahasa inggris itu mempunyai 77 surat buatan dalam 366 halaman, di antara nama-namanya adalah: Al-Fatihah, An-Nur, As- salam, Al-Mahabbah, Al-Masih, Ats-Tsalluts, Al-Mariqin, Az-Zina, Al-Makirin, Ar-Ruat, Al-Injil, Al-Asatir, Al-Kafirin, At-Tanzil, At-Tahrif, al-Jannah, Al-Adha, Al-Abas, Asy-Syahid.

Dengan menggunakan “Bismillah” yang membingungkan dan yang menggabungkan 3 agama, Islam, Kristian dan Yahudi. inilah Bismillahnya:

Ertinya: “Dengan nama bapa kalimat roh tuhan yang esa tiga dalam satu satu dalam tiga yang berbeza-beza”

Dan inilah contoh ayat-ayat dalam al-Quran palsu itu:
* Dalam surat Al-Muftarah:

Ertinya: “Wahai manusia sungguh kamu telah mati dan kami hidupkan kembali dengan kalimat injil al-haq kemudian kami hidupkan (kembali) dengan cahaya al-furqon al-haq”.

* Dalam surat Al-Masih:

Ertinya: “Dan kamu mengira bahawa al-injil itu telah diubah (palsukan) sebahagiannya dan kemudian kamu mengingkarinya belakang punggung-punggung kamu.”

Ertinya: “Dan kamu berkata: kami telah beriman dengan Allah dan apa-apa yang telah diturunkan Musa dari Tuhannya kemudian kamu mengingkarinya, dan barang siapa yang menjadikan selain dari agama kami sebagai agamanya maka tidak akan diterima darinya dan inilah perkataan orang-orang munafiq.”

Dan ini semua sememangnya ayat-ayat palsu buatan Amerika.

P/S: Sila share artikel ini kepada rakan-rakan anda untuk kebaikan bersama.

Source: Oh! Aduhai

Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.my/hantar-artikel

BACA:  Bantah Segera Rancangan Kerajaan UK Ini

8 Comments

 1. aduhaiiii…..

  Tak pernah dengar orang orang Islam berbuat begitu pada agama lain?

 2. aduhaiiii…..

  Dugaan dan ujian pada saudara muslim yang masih lena dan tidak mahu membantu saudara muslim yang lain..

 3. iblis & syaitan beserta para pengikut nya akan terus menyesatkan umat islam hingga ke akhir zaman.semoga AllAH melindungi kita sebagai umat nya nabi muhammad saw.Amiiiiiin.

 4. Fushigi Kaiketsu

  alhamdulillah di malaysia keadaan masih dikawal oleh pihak berkuasa yang hanya membenarkan bbrp syarikat bertauliah dan di monitor oleh jawatankuasa khas berkaitan alquran.. syukur

 5. saya minta izin share,terima kasih*

 6. thx infonya, mohon ijin share ya,,, makasih..

 7. AWAS AL-QURAN PALSU, AL-FURQAN AL-HAQ (THE TRUE FURQAN) | MGMP PAI SMP KABUPATEN WAY KANAN

  […] Sumber: http://www.islamituindah.my/awas-al-quran-palsu-al-furqan-al-haq-the-true-furqan Share this:TwitterFacebookCetak By mgmp pai smp way kanan • Posted in 1. Al Qur'an, 11.Serba Serbi 0 […]

 8. 11:13. Bahkan mereka mengatakan: “Muhammad telah membuat-buat Al Qur’an itu”, Katakanlah: “(Kalau demikian), maka datangkanlah sepuluh surah-surah yang dibuat-buat yang menyamainya, dan panggillah orang-orang yang kamu sanggup (memanggilnya) selain Allah, jika kamu memang orang-orang yang benar”.

  2:23. Dan jika kamu (tetap) dalam keraguan tentang Al Qur’an yang Kami wahyukan kepada hamba Kami (Muhammad), buatlah satu surat (saja) yang semisal Al Qur’an itu dan ajaklah penolong-penolongmu selain Allah, jika kamu orang-orang yang benar.

  Baca yang bener tuh ayat bung, tantangan cuman bikin SATU AYAT saja. Lah AMERIKA MALAH BISA BIKIN SATU JILID!!

  Yang nantangin si awloh kok malah maki2 Amerika karena MEREKA BISA BIKIN bukan cuma satu ayat tapi SATU BUKU??

  QS 8:30. Dan (ingatlah), ketika orang-orang kafir (Quraisy) memikirkan daya upaya terhadapmu untuk menangkap dan memenjarakanmu atau membunuhmu, atau mengusirmu. Mereka memikirkan tipu daya dan Allah menggagalkan tipu daya itu. Dan Allah adalah Pembuat Tipu Daya yang Paling Lihai.

  QS 3:54. Orang-orang kafir itu membuat tipu daya, dan Allah membalas tipu daya mereka itu. Dan Allah adalah pembuat tipu daya yang paling lihai.

  PEMBUAT TIPU DAYA PALING LIHAI = MAHA PENDUSTA!!

  Mahluk apakah yang merupakan bapak dari segala tipu daya?? IBLIS!!

  pahamkah anda??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *